Γιατί να συνεργαστώ με ένα Digital Marketing Agency?

Γιατί να συνεργαστώ με ένα Digital Marketing Agency?

Έχετε καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα online εργαλεία για την προώθηση και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Επομένως, αναγνωρίζετε και την αξία μιας digital marketing στρατηγικής! Επίσης, έχετε καταλάβει ότι ο όρος “digital marketing” αντιπροσωπεύει διάφορες μεθόδους online marketing και ανάπτυξης και για να το κάνετε σωστά θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε διάφορους τομείς, όπως το SEO, το email marketing, το PPC, τα Social Media, το Blogging κλπ. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ακόμα κι αν ξέρετε, μπορείτε να το υποστηρίξετε εσωτερικά;

Μια digital marketing καμπάνια απαιτεί πόρους, χρόνο και εμπειρία. Εάν πιστεύετε ότι υστερείτε σε κάποιον από αυτούς τους τομείς, μπορείτε εύκολα να γεφυρώσετε το χάσμα προσλαμβάνοντας ένα digital marketing agency.

Τι θα κερδίσετε; Δείτε παρακάτω 9 επιχειρήματα που κάνουν την επένδυση σε ένα digital marketing agency αναγκαία και που δύσκολα θα μπορέσετε να αντικρούσετε:

1. Θα επικεντρωθείτε στην διαχείριση της επιχείρησής σας.

Ας εξετάσουμε τις εναλλακτικές σας. Για να σχεδιάσετε μια digital marketing στρατηγική και να υλοποιήσετε τις καμπάνιες που απαιτούνται σε βάθος χρόνου, θα χρειαστεί είτε να προσλάβετε τους κατάλληλους επαγγελματίες και να δημιουργήσετε μια ομάδα digital marketing inhouse, είτε να το αναθέσετε σε κάποια ομάδα εσωτερικά. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να καταναλώσετε πόρους για να γίνουν αυτές οι νέες προσλήψεις και χρόνο για την εκπαίδευσή τους. Στη δεύτερη, έχετε μεγάλες πιθανότητες αυτό να μην λειτουργήσει, αφού θα το αναλάβουν άνθρωποι χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αφήσουν πίσω τη δική τους δουλειά.

Αντίθετα, στη συνεργασία σας με ένα digital marketing agency, όπως η Delta adv., τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα και λιγότερο απαιτητικά. Στο πρώτο ραντεβού θα μας μιλήσετε για τους εμπορικούς σκοπούς της επιχείρησής σας και για το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θέλετε να τους πετύχετε. Φεύγοντας, θα ξέρετε ότι έχετε έναν σύμμαχο στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας και ότι πλέον μπορείτε να επικεντρωθείτε στη διαχείριση της επιχείρησής σας.

2. Θα μειώσετε τα κόστη.

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, έχει αποδειχθεί ότι η συνεργασία με ένα digital marketing agency κοστίζει λιγότερο σε βάθος χρόνου από ότι η συντήρηση μιας ομάδας επαγγελματιών inhouse. Εκτός από τις μισθοδοσίες και τις επιπλέον παροχές, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και το κόστος χρήσης κάποιων εξειδικευμένων εργαλείων digital marketing, όπου ένα agency έχει φροντίσει ήδη να έχει πρόσβαση.

Στη delta adv. διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, τις οποίες προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της κάθε επιχείρησης.

3. Θα αποκτήσετε πρόσβαση σε μία κοινότητα επαγγελματιών.

Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν τους επαγγελματίες που χρειάζονται για να υλοποιήσουν την digital marketing στρατηγική τους.

Στη delta adv., διαθέτουμε καλά στελεχωμένες ομάδες από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, διαφόρων ειδικοτήτων και με πολυετή πείρα στο χώρο, για να προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. To πλεονέκτημα εδώ είναι ότι οι ομάδες μας δουλεύουν συνεχώς σε παρόμοια projects με το δικό σας, γνωρίζουν τις ορθές πρακτικές, τα trends, αλλά και τα dos and don’ts σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε μέσου. Εκτός από την υλοποίηση της στρατηγικής σας αναλαμβάνουμε και την εκπαίδευση των στελεχών σας, ώστε να εξασφαλίσουμε την πιο άρτια και αποτελεσματική συνεργασία.

4. Θα αξιοποιήσετε τα διαθέσιμα online εργαλεία.

Τόσο για τη δημιουργία της digital marketing στρατηγικής σας, όσο και για την εκτέλεσή της χρειάζεστε πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία για analytics, keyword research, ανάλυση ανταγωνισμού κλπ. Ένα digital marketing agency όχι μόνο θα σας προσφέρει πρόσβαση σε όλα αυτά τα εργαλεία, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τις συνδρομές, αλλά και στους αντίστοιχους επαγγελματίες που μεταφράζουν τα δεδομένα που προκύπτουν από αυτά τα εργαλεία σε τακτικές που στοχεύουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα ενός digital marketing agency!

Εκτός από τα παραπάνω εργαλεία, εμείς είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε και εργαλεία που θα αυτοματοποιήσουν κάποιες από τις digital marketing ενέργειές σας, και να εγγυηθούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

5. Θα εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του “storytelling”.

Όσο εσείς θα προσπαθείτε να βρείτε νέους τρόπους να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στην αγορά και να τα βελτιώσετε, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών σας, εμείς θα καταπιαστούμε με την αφήγηση της ιστορίας της επιχείρησής σας και όσων πρεσβεύει. Η ομάδα content, γνωρίζει πώς να μεταδώσει τα επικοινωνιακά μηνύματα της επιχείρησής σας στο κοινό στο οποίο στοχεύετε, με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν απήχηση. Έτσι, η εταιρεία σας παίρνει ανθρώπινη υπόσταση και ξεκινά να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, που τους γνωρίζει τόσο καλά, ώστε να μπορεί να τους συνδέσει με το κατάλληλο προϊόν ή υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, διανέμοντας το κατάλληλο περιεχόμενο, στο κατάλληλο μέσο, την σωστή στιγμή επιτυγχάνουμε την αύξηση του awareness και την βελτίωση της προβολής και της εικόνας της επιχείρησής σας στα digital μέσα.

6. Θα μπορείτε να αξιολογήσετε τις ενέργειές σας με βάση μετρήσιμα αποτελέσματα.

Κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε μια συνεργασία που δεν θα του αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πώς όμως θα μετρήσετε την αποτελεσματικότητα των digital marketing καμπανιών σας, η οποία προκύπτει από διάφορες τακτικές; Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε, εφόσον συνεργαστούμε, είναι να καθορίσουμε τα KPIs (Key Performance Indicators) της κάθε καμπάνιας που θα τρέξουμε. Έτσι, θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με την επίτευξη των εμπορικών σκοπών σας.

Επίσης, θα καθορίσουμε τα σημαντικότερα metrics που πρέπει να έχετε υπόψη σας, όταν αξιολογείτε την αποτελεσματικότητα των καμπανιών, για κάθε κανάλι επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε. Αυτά, θα τα βλέπετε στο μηνιαίο report που θα λαμβάνετε από εμάς.

7. Θα γίνετε πιο ανταγωνιστικοί.

Δεν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει την εταιρεία σας καλύτερα από εσάς. Τι γίνεται όμως με τον ανταγωνισμό; Πριν θέσετε σε εφαρμογή τη νέα digital marketing στρατηγική σας θα πρέπει να γνωρίζετε τι συμβαίνει σήμερα στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε, ποιος είναι ο κύριος ανταγωνισμός σας και ποια online εργαλεία χρησιμοποιεί.

Εμείς, μπορούμε να σας δώσουμε πρόσβαση σε όλη αυτή τη σημαντική πληροφορία, αλλά και κάτι εξίσου σημαντικό, το οποίο δεν αφορά μόνο τις digital marketing ενέργειές σας, αλλά τον πυρήνα της επιχείρησής σας: βαθιά γνώση για το κοινό στο οποίο στοχεύετε.

Με τη χρήση των κατάλληλων online εργαλείων, μπορούμε να καθορίσουμε τις Buyer Personas σας (κατηγορίες κοινού με κοινά χαρακτηριστικά) και να καθορίσουμε τις ανάγκες, τους «πόνους», την online συμπεριφορά, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Αυτή η πολύτιμη πληροφορία θα μας βοηθήσει να στοχεύσουμε όλες τις ενέργειές μας και να δώσουμε στο κοινό αυτό ακριβώς που θέλει, αυξάνοντας έτσι και την αποτελεσματικότητά τους.

Αυτά τα insights, όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι πολύτιμα όχι μόνο για τις digital marketing προσπάθειές σας, αλλά και για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, ενώ μπορούν να αποτελέσουν και έμπνευση για τη δημιουργία νέων.

8. Θα αποκτήσετε νέα οπτική.

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μας διδάσκει το digital marketing είναι ότι μια τακτική που λειτούργησε για μία καμπάνια μπορεί να μη λειτουργήσει για την επόμενη. Η συνεργασία με ένα digital agency σας εξασφαλίζει ότι οι τακτικές που αξιοποιούνται αλλά και τα μέσα προώθησης, ταιριάζουν με το προφίλ των πελατών στους οποίους θέλετε να στοχεύσετε. Για παράδειγμα, σε μία social media marketing στρατηγική πρώτα θα εξετάσουμε ποια πλατφόρμα προτιμάει το κοινό σας, με τι είδους περιεχόμενο αλληλεπιδρά και τι προβλήματα αντιμετωπίζει για να μπορέσετε να τα επιλύσετε μέσω του Social Care (εξυπηρέτηση πελατών μέσω social media) και μετά θα αποφασίσουμε πώς θα το χειριστούμε.

9. Θα έχετε επενδύσει σε μία υπηρεσία που επεκτείνεται μαζί με την επιχείρησή σας!

Ένα ακόμα βασικό προτέρημα ενός digital marketing agency είναι η δυνατότητά του να επεκτείνει τις υπηρεσίες του όσο η επιχείρησή σας μεγαλώνει. Στη delta adv. συστηνόμαστε ως growth partners των πελατών μας, πολύ απλά γιατί έχουμε την ευελιξία και την ομάδα συνεργατών για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη που τους βοηθάμε να πετύχουν.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επενδύσετε πόρους για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας εσωτερικά.

Τέλος, όπως διαπιστώνετε η συνεργασία με ένα digital marketing agency έχει να σας προσφέρει πολλά. Μείνετε συντονισμένοι γιατί στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς κάνουμε τους εμπορικούς σκοπούς σας πραγματικότητα!

Επικοινωνήστε μαζί μας, σήμερα!

Results matter!

Get ready | www.delta-adv.gr/
📍Λαγού 1, 2ος όροφος,Λάρισα
☎️ 2410 23542